25 Nisan 2024 Perşembe

Gergerlioğlu Cizrespor'a ırkçı saldırıyı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a sordu

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cizre Spor'a yapılan ırkçı saldırıyı Meclis gündemine taşıdı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cizrespor'a yapılan ırkçı saldırıyı Meclis gündemine taşıdı.
 
Cizrespor'a Antalya Serikspor maçında yapılan ırkçı saldırıyı "İktidarın yükseldiği şovenist duyguların futbol sahalarında da yansıması" olarak değerlendiren Gergerlioğlu, geçtiğimiz ay Amedspora yapılan saldırıyı hatırlatarak "Ülkede hem Ayrımcılığı nefret söylemini yükselten bir iktidar var hem de yapılan saldırılar karşısında duyarsız kalan harekete geçmeyen bir iktidar var" dedi.
 
Irkçı saldırıyı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a soran Gergerlioğlu, soruşturma açılıp açılmadığını ve varsa hangi aşamada olduğu hakkında bilgi istedi.
 
Saldırı esnasına ait kamera kayıtlarının, polislerin saldırıya göz yumdukları iddiasını dile getiren Gergerlioğlu, "Cizre Spora saldırı yapılması için taraftarların azmettirildiği iddiası doğru mudur?" diye sorarak TFF gözlemci raporunda yaşananları yazıp yazmadığına değindi.
 
Antalya Serikspor kulübüne hangi cezaların verildiği hakkında bilgi isteyen Gergerlioğlu, şu sorulara cevap istedi:
 
- Cizrespor 2015-2018 yılları arasında kaç defa hangi sebeplerle TFF Disiplin Kurulundan hangi cezaları almıştır?
 
- 2018 - 2019 sezonuna 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarından Lefter Küçükandonyadis'in ismini veren TFF'nin ve Gençlik ve Spor Bakanlığının bu tarz ırkçı saldırıları gerçekleşmemesi için aldığı önlemler nelerdir?
 
- Amedspor'a yapılan saldırı sonrasında TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığının gerekli çalışmaları ve önlemleri almaması sebebiyle bu olayın gerçekleştiği iddiaları doğru mudur?
 
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna dilekçe veren Gergerlioğlu, saldırının incelenmesini istedi.