6 Mayıs 2024 Pazartesi

Genel Maden-İş Sendikası Polat Madencilikte grev kararı aldı

Genel Maden-İş Sendikası, yetkiye rağmen Polat Madencilik patronunun toplu sözleşme masasına oturmamasından dolayı grev kararını uygulayacağını duyurdu.

Genel Maden-İş Sendikası, Aydın Çine'de faaliyet gösteren Polat Madencilikte işçilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Genel Maden-İş, yetkiye rağmen Polat Madencilik patronunun toplu sözleşme masasına oturmamasından dolayı grev kararını uygulayacağını duyurdu.

Basın açıklamasını okuyan Genel Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Tayfun Demir, 2016 yılında Polat Madencilikte örgütlendiklerini ve yetki davasını da 13 Temmuz 2021 tarihinde kazandıklarını hatırlatarak, "Polat Madende yetkiyi kazandık ve toplu iş sözleşmesi için yasal görüşme sürecini başlattık. Ancak Polat Madencilik işvereni, yasal süreci ve görüşme taleplerini de yasaya aykırı bir şekilde reddetmiştir" dedi.

Demir, "Yasal süreç gereği bugün işyerinde grev kararını uygulamak durumundayız. Polat Maden işvereni, sendikal örgütlenmeye karşı çıkarak açıkça işçilerin haklarını da ciddi meslek hastalıklarına yakalanma riskini de umursamadığını göstermiştir. İşçi arkadaşlarımız, işinden, aşından olmak istemiyor; işverenin baskısı altında bunalıyor. Ciddi meslek hastalıklarına yol açabilecek ortamlarda çalışmaya mecbur bırakılıyorlar. Bunun önüne geçebilmek, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alındığı işçilerin sağlıklı çalışma ortamlarında, huzurla çalışmalarını sağlamak için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.