24 Nisan 2024 Çarşamba

Genel-İş'in görevden aldığı temsilciyi işçiler başkan seçti

Genel-İş Sendikası Genel Merkezi'nin DİSK'i eleştirdikleri için görevden aldığı temsilcilerden Nazan Gevher Çam Ay, Genel-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı seçildi. İşçiler, Ay'ı şube başkanı seçerek sendika bürokratlarına yanıt vermiş oldu.

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kadıköy Evlendirme Dairesindeki kongrede 4 liste yarıştı. Genel kurulda belediye işçilerinin kadro sorunu, çalışma koşulları ve talepleri gündem edildi. Seçimi, Genel-İş Genel Merkez yönetimi tarafından DİSK'i eleştirdiği gerekçesiyle işyeri temsilciliği görevinden alınan Nazan Gevher Çam Ay başkanlığındaki yeşil listesi kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İETT şoförlerinin de Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubeye dahil edilmesi, İETT şoförlerinin yaşadığı sorunları da gündem haline getirdi.

Kongrede mevcut Şube Başkanı Murat Aydoğan kırmızı listeden, Remziye Yeterli beyaz listeden, Ozan Gökdemir mavi listeden, Nazan Gevher Çam Ay da yeşil listeden aday oldu.

Kongrede söz alan delegeler çalışma ve yaşam koşullarının zorluklarına değindi. Seçimlerin işçilerin lehine gerçekleşmesini temenni eden delegelerin ardından şube başkan adayları söz aldı.

AY: SENDİKALAR İŞÇİ İRADESİNİ UNUTTU
Yeşil listenin adayı Nazan Gevher Çam Ay, sendikaların işçi iradesini unuttuğundan bahsederek, "Seçilmiş kişileri görevden almak gibi antidemokratik yollar denemeyeceğiz. Şube yönetimi olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız. Sadece işçinin talepleri ve istekleri için mücadele edeceğiz" dedi. Belediye işçilerinin kadro sorununa değinen Ay, "DİSK bu konuda yeteri kadar adım atmadı. Belediye işçisi yalnız kaldı. Dört buçuk senedir kadro bekliyoruz. Yönetime geldiğimizde bu talebi daha yüksek sesle haykıracağız" diye konuştu.

Beyaz listenin adayı Remziye Yeterli, işçilerin talepleri etrafında bir sendikal anlayış benimseyerek hareket edeceklerinden söz etti. İETT şoförlerinin sorunlarına dikkat çeken Yeterli, İETT'deki sorunların çözümü için de mücadele edeceklerini söyledi.

Ozan Gökdemir mavi listenin başkan adayı olarak konuştu. İETT şoförlerini selamlayarak konuşmasına başlayan Gökdemir, "İETT delegeleri şubemize geçirilince bunun seçim odaklı bir hamle olduğunu düşündük ancak İETT şoförleri ile görüşünce bu önyargımız kırıldı. Onların sorunlarını sahiplenen bir yerde duracağız" dedi. Seçim sürecinde tehdit edildiğini anlatan Gökdemir, "Kimse kimseyi evinden atmakla tehdit edemez, burası DİSK Genel-İş" dedi.

Yaptıkları sözleşmeden bahseden Mevcut Şube Başkanı Murat Aydoğan, imzalanan sözleşmenin Genel-İş Genel Merkezinin baskısı altında kalmadan, işçi iradesiyle yapıldığını iddia etti.

Seçimin ardından Nazan Gevher Çam Ay'ın yeşil listesi kazandı. Murat Aydoğan'ın kırmızı listesi 45, Ozan Gökdemir'in mavi listesi 48, Remziye Yeterli'nin beyaz listesi 77 oy aldı. 89 oy alan Nazan Gevher Çam Ay Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube başkanı oldu.