18 Nisan 2024 Perşembe

Gençlik örgütlerinden Haber Global'e kırmızı boyalı protesto

Gençlik örgütleri, 7 TİP'linin katili Haluk Kırcı'yı ekranlarına taşıyan Haber Global'i kanal önünde kırmızı boya atarak protesto etti.

SGDF, Serüven, Anarşist Gençlik, Dev-Güç, OGB, Devrimci Otonomlar, Kaldıraç üniversite, Öğrenci Faaliyeti, 8 Ekim 1978 yılında Bahçelievler'de 7 TİP'liyi katledenlerden Haluk Kırcı'yı ekranlarına taşıyan Haber Global'i kanal önünde protesto etti.

"İntikam değil katliam. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız" pankartının açıldığı eylemde "Katil katildir", "Bahçelievler katliamdır", "Katillerden hesabı gençlik soracak" yazılı dövizler taşındı.

Eylemde yapılan açıklamada, "Bundan 42 sene önce devrimci hareketin Anadolu topraklarında yükseldiği yıllarda, yükselen hareketi bastırmak için devrimcilere yönelik saldırılar silsilesi yaşandı. '77 1 Mayıs'ı, 16 Mart Beyazıt katliamı, Bahçelievler katliamı yükselen devrimci hareketin önünü kesmek amaçlı devlet eliyle gerçekleştirilen saldırılardı. Nasıl ki Sivas katiamının mahkemesi her yıl zaman aşımına uğruyorsa, nasıl ki Nadira Kadirova'nın dosyası bir gecede kapatılıyorsa, nasıl ki soma maden cinayetinin failleri yargılanmıyorsa 1978 yılında devlet ve faşist çetelerin işbirliğiyle gerçekleştirilen Bahçelievler katliamının ardından yıllar geçse de adalet sağlanmadı" denildi.

Mahkemelerin bugüne kadar 7 TİP'linin katledenlerini aklamaya çalıştığını ve yeni katlimların önünü açmaktan başka hiçbir işe yaramadığı ifade edilen açıklamada, "Bugün, Bahçelievler katliamının faillerinden biri olan Haluk Kırcı'yı 'Jülide Ateş ile 40' programına özel konuk olarak davet eden Haber Global'in kapısına dayandık. Kendisini çeken kameralara 'Pişman değilim, katliam için değil intikam için öldürdük' diyen katil Haluk Kırcı'yı aklamaya çalışan, katliamı meşrulaştıran medyadan hesap soruyoruz" diye kaydedildi.

Açıklamada, "İşçilere emekçilere, kadınlara, öğrencilere yaşam hakkı tanınmayan bu sistemin savunucularına sesleniyoruz. Katilleri kurtaramayacaksınız, aklayamayacaksınız. Bahçelievler katliamı, ne intikam ne tesadüf ne münferittir! Devlet ve faşist çetelerin gerçekleştirdiği bir katliamdır" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Ancak devrimci tarihimiz biz gençlere öğretti ki yaşam adına, özgür, sömürüsüz adil bir dünya için mücadele sürüyor ve sürecek. Devlet tüm araçlarıyla her ne kadar inkar etse de bu katliamı gerçekleştirenlerin adı tarihte 'katil' olarak anılacak.

"Bahçelievler'de katlettiğiniz yedi yoldaşımız nasıl ki tarihe bir not düştüyse, nasıl ki Deniz, Mahir, İbo sizin tarihinizi silip attıysa, nasıl ki Gezi direnişi hala dilden dile dolaşıyorsa bugün adaleti adaletsizlik olanların saltanatı da yıkılıp atılacak demektir.

"Katillere katil demekten, katliamlara karşı mücadele etmekten vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Katledilen 7 devrimciyi; Latif Can'ı, Efraim Ezgin'i, Hürcan Gürses'i, Osman Nuri Uzunlar'ı, Serdar Alten'i, Faruk Ersan'ı ve Salih Gevence'yi unutmayacağız. Bahçelievler intikam değil katliamdır. Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız!"

Yapılan açıklamanın ardından gençler Haber Global binası önüne kırmızı boya dökülerek, "Tarihiniz kan, tarihiniz katliam" denilerek eylem sonlandırıldı.