18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gençlik Örgütlerinden Danacı ve Ok'un duruşmalarına çağrı

Gençlik Örgütleri, SGDF MYK üyesi Danacı'nın yarın görülecek duruşmasına ve Suruç yaralısı ve ESP PM üyesi Uğur Ok'un 2 Temmuz'da Çağlayan'daki istanbul Adliyesi'nde görülecek duruşmasına katılım ve dayanışma çağrısı yaptı. Suruç için adalet istemenin yargılanamayacağının altını çizen Gençlik Örgütleri, "Devrimciler konuşacak" dedi.

Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelen Gençlik Örgütleri, SGDF MYK üyesi Okan Danacı'nın 25 Haziran (yarın) Ankara'da 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasına ve Suruç yaralısı ve ESP PM üyesi Uğur Ok'un 2 Temmuz'da Çağlayan'daki istanbul Adliyesi'nde görülecek duruşmasına katılım ve dayanışma çağrısı yaptı.

"Suruç için adalet mücadelemiz yargılanamaz! Devrimciler konuşacak" yazılı pankartın açıldığı eylemde; Okan Danacı'nın fotoğraflarının yer aldığı "Suruç kavgası adalet kavgası", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Uğur Ok serbest bırakılsın", "Okan Danacı serbest bırakılsın" yazılı dövizler taşındı.

'BİZ KAZANACAĞIZ'
Eylem, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik gerçekleşen faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz ve Suruç şehitleri şahsında devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

TDİ: UĞUR VE OKAN GÖRDÜKLERİ İŞKENCEYE RAĞMEN DİRENİYORLAR
Eylemde konuşan Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatif üyesi Mercan Doğan, "Uğur Ok bir itirafçının ifadesine dayanarak tutuklandı. Suruç yaralısı Uğur Ok'un aynı dosyada birlikte yargılandığı arkadaşları tahliye edildi ama Uğur, itirafçı mahkemeye getirilmediği gerekçesiyle tutuklu" dedi. Doğan, Ok'un sağlık durumunun hapishane koşullarında daha da kötüye gittiğine dikkat çekti.

Okan Danacı'nın da tutuklandığından bu yana bir fiil işkenceye maruz kaldığını kaydeden Doğan, "İşkenceye uğradı, aynı dosyadan tutuklanan arkadaşlarıyla aynı hapishanede olmasına rağmen tecride alındı, ayakta sayımı reddettiği için gardiyanların saldırısına uğradı. Uğur ve Okan bunca işkenceye rağmen direnmeye devam ediyor. Katliamlarla yıldıramadıklarınızı, tutsaklıkla yıldıramazsınız" ifadelerini kullandı.

2021 yılında hala işkenceyi konuştuklarının altını çizen Doğan, Okan Danacı'nın iki yıl önce Suruç'un yıl dönümünde polis barikatı önündeki konuşmasına atıfta bulundu ve şöyle devam etti: "Siz susacaksınız, devrimciler konuşacak."

'SURUÇ İÇİN ADALET İSTEYENLERİ DEĞİL FAİLLERİ YARGILAYIN'
Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden Emrah Topaloğlu ise, "Bir tarafta ekmek almaya giden bir çocuğu katleden buna rağmen tutuklanmayan polis, bir tarafta 'Suruç için adalet istiyorum' diyenlerin tutuklanması. Bir tarafta Soma katliamına neden olan patronlar ve onlara verilen komik cezalar, bir tarafta Suruç'ta katledilen oğlunun mezarında yaptığı konuşma nedeniyle tutuklanan aile. Bir tarafta katliam sonrası yaralıların üzerine biber gazı atan polisler, bir tarafta görevi ihmalden yargılanan amire verilen 7 bin 500 lira para cezası. Soruyorum, adalet bunun neresinde?" dedi.

Yaşanan katliamları ve hayatını kaybedenleri hatırlatan Topaloğlu, "Sırada kim var neresi var bilmiyoruz. Bizi bu korku iklimine hapsetmeye çalışanlara sesleniyoruz; Suruç için adalet isteyenleri değil, bu katliamı yapanları, failleri koruyanları yargılayın" vurgusu yaptı.

'DEVRİMCİLERİ SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Basın metnini Nazlıcan Karakoç okudu. Devletin katledilmeyen Suruç yaralılarından ve Suruç şehitlerinin yakınlarından adeta hınç çıkardığını söyleyen Karakoç, "Suruç yaralılarımızdan Efe Çatalbaş, Mervenur İşleyici, Uğur Ok, ailelerimizden Besna Erol ve adalet mücadelesi yürütücülerimizden Okan Danacı hala hapishanede tutulmaktadır" diye konuştu.

Okan Danacı'nın yarın Ankara Adliyesi'nde, Uğur Ok'un da 2 Temmuz'da İstanbul Adliyesi'nde görülecek olan duruşmalarına çağrı yapan Nazlıcan, "Suruç için adalet herkes için adalet şiarını, adalet istemini sahiplenmeye çağırıyoruz. Tüm çürümüşlüğüyle toplumsal mücadelenin üstüne çökmeye çalışan çete mafya kontrgerilla pisliğini temizlemeyi görev edinen devrimcileri sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

Eylem, "Suruç için adalet herkes için adalet", "Okan Danacı serbest bırakılsın", "Uğur Ok serbest bırakılsın", "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganlarıyla sona erdi.