18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gençlik Örgütleri, Tuzluçayır halkını Suruç eylemine çağırdı

Gençlik Örgütleri, Ankara Tuzluçayır'da bildiri dağıtımı yaptı, 20 Temmuz günü Güvenpark'ta yapılacak eyleme katılım çağrısında bulundu.

Gençlik Örgütleri, "Suruç için adalet, herkes için adalet" kampanyası kapsamında Ankara Tuzluçayır'da bildiri dağıtımı yaptı.

Bildiri dağıtımı sırasında konuşmalar yapan gençler, IŞİD çetesi tarafından yıkılan Kobanê'yi yeniden inşa için 20 Temmuz 2015 tarihinde yola çıkan sosyalist gençlerin devlet ve IŞİD çetesi tarafından katliam saldırısına uğradığı hatırlatıldı.

Katliam saldırısında 33 Düş Yolcusu'nun yaşamını yitirdiği belirtilen konuşmada, Suruç katliamının hesabını sormak için 20 Temmuz günü yapılacak eyleme katılım çağrısında bulunuldu: "Biz Gençlik Örgütleri ve devrimciler olarak 6 yıldır Suruç katliamının hesabını sormaya devam ediyoruz. Tüm engellemelere, gözaltılara rağmen Suruç için adalet demekten vazgeçmiyoruz. 20 Temmuz'da Suruç katliamının 6. yıldönümünde tüm Tuzluçayır halkını saat 18.30'da Güvenpark'a çağırıyoruz. Dayanışmayla, Güvenpark'ta faşizme karşı mücadele edelim."

Bildiri dağıtımı sırasında, "Suruç için adalet, herkes için adalet", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atıldı.