28 Mart 2024 Perşembe

Gençlik örgütleri: Onların cesareti, baş eğmezliği bize güç veriyor

İzmir'de gençlik örgütleri, İbrahim Kaypakkaya, Hasan Ocak ve Dörtler şahsında Mayıs ayında ölümsüzleşenleri andı. Anmada yapılan konuşmada, "Onların cesareti, cüreti, baş eğmezliği bize güç verecek" diye belirtildi" diye belirtildi.

İzmir'de gençlik örgütleri, İbrahim Kaypakkaya, Hasan Ocak ve Dörtler şahsında Mayıs ayında ölümsüzleşenleri andı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan anmada "Bu çelik aldığı suyu unutmayacak" yazılı pankart açıldı.

Ölüm orucu direnişinde yaşamını yitiren Helin Bölek, Mustafa Koçak ve İbrahim Gökçek'in de anıldığı anmada yapılan konuşmada, "Bugün Mayıs ayında yıldızlara uğurladıklarımızı anmak için burayız; İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer, Dörtler, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Arslan, Sinan Cemgil, Leyla Qasım, Ulaş Bayraktaroğlu, Hasan Ocak... Her biri yüreklerinde bir yangınla girdiler bu yola. O yangını harlama görevini ise bizlere, yoldaşlarına bıraktılar" denildi.

Konuşmada, "Her biri sözleriyle, eylemleriyle, militanlıklarıyla yolumuzu aydınlatmaya; bilincimizi geliştirmeye devam ediyorlar. Bu bilinçle onların iddia ve kararlılıklarını kuşanarak yolumuzu adımlamaya; onların hayalini kurdukları sınıfsız, sömürüsüz ve eşit bir geleceği inşa etme mücadelesine devam edeceğimizi yineliyoruz. Uzun ve zorlu olduğunu bildiğimiz bu yürüyüşte, onların cesareti, cüreti, baş eğmezliği bize güç verecek" diye belirtildi.