19 Mayıs 2024 Pazar

Gençlik Örgütleri: Deniz Poyraz'ın da 33'lerin de failleri aynı

"Deniz Poyraz için adalet Suruç için adalet" şiarıyla Kadıköy'de eylem yapan Gençlik Örgütleri, Poyraz'ı katledenlerle, 33'leri katledenlerin aynı olduğuna dikkat çekti. Ortaya saçılan devlet-mafya işbirliğine dikkat çekilen açıklamada, bu pisliği ancak devrimin temizleyeceği vurgulandı. 20 Temmuz'da sokakta olacaklarını kaydeden Gençlik Örgütleri, Suruç için adalet istemenin herkes için adalet istemek olduğunu kaydetti ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Gençlik Örgütleri, Suruç katliamının 6. yılına ilişkin yürütülen kampanya kapsamında "Suruç için adalet Deniz Poyraz için adalet" şiarıyla Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem yaptı.

"Deniz Poyraz için adalet Suruç için adalet" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "Suruç'un hesabı sorulacak", "Faşizme geçit yok", "Deniz kavgadır", "Suruç kavgası adalet kavgası", "Suruç'un hesabını gençlik soracak" yazılı dövizler taşındı.

'ONUR GENCER IŞİD'Lİ KATLİAMCILARLA AYNI EĞİTİMLERDEN GEÇTİ'
Halka yönelik yapılan konuşmalarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik gerçekleşen faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın failinin sadece tetiği çeken Onur Gencer olmadığı kaydedildi. Onur Gencer'in tıpkı Suruç'ta 33 düş yolcusunu katleden IŞİD'li katliamcılar gibi aynı eğitimlerden geçtiğinin hatırlatıldığı konuşmada, katillerin devlet eliyle eğitildiğini, "Suriye'de görevdeyim" diyerek elinde silahla çekildiği fotoğraflardan da görüldüğü kaydedildi.

Suruç için adalet istemenin herkes için adalet istemek olduğu kaydedilen konuşmalarda, 20 Temmuz günü tüm ülkede sokakta 33'lerin hesabının sorulacağı kaydedildi.

'BU PİSLİĞİ ANCAK DEVRİM TEMİZLER'
Basın metnini Devri Edepali okudu. Deniz Poyraz katliamının "geliyorum" dediğini belirten Edepali, "Ankara'da, Amed'te, Suruç'ta, Hrant Dink'te ve faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi devlet tüm aygıtlarıyla iş başında. Toplumsal mücadeleyi sindirmek, devrimcileri katlederek susturmak  için kontrgerillaları, mafyaları, çeteleriyle saldırmaktalar. Devlet Bahçeli Deniz Poyraz yoldaşımız için 'terörist' diyerek, HDP'ye dönük katletme saldırısını savunarak çetelerinee mesaj vermek istemektedir. HDP'ye ve toplumsal mücadeleye dönük böyle katliamları azmettirici rolünü tüm kamuoyu önünde açıkça göstermiştir. Tetiğe basanından, 'provakasyona gelmeyin, sokağa çıkmayın' diyen burjuva muhalefetine kadar pisliğe batmış durumdalar. Bugün ayan beyan pislikleri ortalığa saçılmış, devletin mafya çete ve kontrgerilla ile ayakta kalabildiği, bu pisliğin ve bu yapıların devletin ayrılmaz bir parçası olduğu tüm çıplaklığıyla ortadır. Bu pisliği ancak devrim temizler" dedi.

'KATLİAM ÜZERİNE KURULU BU DÜZENİNİZ YIKILACAK'
İktidarın ekonomik ve siyasi krizin çıkmazında, yeşeren tüm hareketlere saldırdığını belirten Edepali, Deniz Poyraz'ın katledilmesinin ve HDP'ye yönelik bu saldırının "münferit" olmadığının altını çizdi. Aylardır HDP'nin hedef gösterilmesinin ve Kürt halkına karşı ırkçılığı yükseltenlerin bu katliamın sorumlusu olduğunu belirten Edepali, "Eminiz; her gece Gezi'yi rüyalarında görüp uykusuz kaldıklarından, eminiz; Kobanê Savunması'nın etkisini üzerlerinden atamadıklarından. 7 Haziran'da yaşadıkları yenilgiyi hazmedemediklerinin de farkındayız. Bir kere sallandı iktidarınız artık geri dönüş yok. Yağma, rant, savaş ve katliam üzerine kurulu bu düzeniniz yıkılacak" diye konuştu.

'20 TEMMUZ'DA KADIKÖY SOKAKLARINA ÇAĞIRIYORUZ'
Suruç'ta 33 düş yolcusunu katleden ile HDP il binasını basıp Deniz Poyraz'ı katledenlerin aynı olduğunu vurgulayan Edepali, şunları söyledi: "Her iki katliamın da azmettiricileri, katilleri bu saldırılar için örgütleyenleri aynıdır. Her iki katliam da dönemin başbakanının tarifi ile öfkeli gençlerin değil, devlete bağlı çetelerin, yardım edilen IŞİD'in organize suçlarıdır. Tetikçiler farklı ancak senaryo aynıdır. Suruç için, Deniz Poyraz için, Berkin Elvan için, Soma için adalet bizlerin elleriyle gelecek. Adalet mücadelemiz sokaklarda buluştukça, Hendek'te katledilen işçinin kavgası Suruç'ta ölümsüzleşenlerimizin düşleriyle, Deniz Poyraz'ın, Berkin Elvan'ın mücadele ettiği dünya isteği ile birleşip büyüdükçe kazanacak. Sokak sokak Deniz yoldaşı ve onun düşlediği özgür dünyayı haykırarak gelecek. Buradan herkesi 20 Temmuz'da Suruç Katliamı'nın 6. yılında Kadıköy sokaklarına çağırıyoruz. 20 Temmuz'a kadar olacak eylemlerimize katılmaya ve örgütlenmeye davet ediyoruz."