17 Mayıs 2024 Cuma

Gençlik Komiteleri'nden AKP önünde Filistin eylemi

Gençlik Komiteleri, AKP Kadıköy İlçe binası önünde Filistin halkıyla dayanışma eylemi yaptı, işgalci İsrail ile ilişkisini sürdüren AKP'ye protesto etti.

Gençlik Komiteleri, direnen Filistin halklarıyla dayanışmak, işgalci İsrail'e karşı durmak için AKP Kadıköy İlçe binası önünde eylem yaptı.

"İsrail'e intifada, AKP'ye ayaklanma, gençlik direnenFilistin halklarının yanında" yazılı pankart açan Gençlik Komiteleri üyeleri "Gençlik direnen Filistin'in yanında", "Nehir'den Deniz'e özgür Filistin", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" sloganlarla AKP ilçe binası önüne yürüdü.

Burada yapılan konuşmada "Geçtiğimiz günlerde işgalci İsrail devleti Filistin halkının yaşadığı topraklardan, yaşadıkları evlerden sürgün etmek üzere yeni bir saldırı başlattı. İşgalci İsrail devleti bu saldırıyı yapmasına rağmen bütün dünya tarafından açıkça desteklenmektedir. Çünkü işgalci İsrail devletiyle çıkarları ortak. Bu emperyalist düzen içerisinde işgalci İsrail'le beraber duran bütün devletler, bütün hükümetler, bu işgallerin bu katliamların sorumlusudur" diye belirtildi.

Konuşmanın devamında "Biz gençlik olarak diyoruz ki; bizim yerimiz bizim safımız, bizim yanımız 68'den bu yana Filistin halklarına kan kusturanlara karşı savaşan Deniz'lerin yanıdır. Direnen Filistin halklarıyla dayanışmak boş lafla hamasi sloganla olmaz. Filistin halklarıyla dayanışmanın yolu; işgalci, katil İsrail'e işbirlikçilik eden Ortadoğu'da ezilen halkların kanıyla beslenenlerle işbirliği yapan AKP-MHP iktidarına karşı mücadele etmekten geçer. O yüzden bugün Filistin halklarıyla dayanışmak için, işgalci İsrail'e karşı durmak için AKP binası önündeyiz. Biz diyoruz ki Filistin intifadasını büyütmenin yolu AKP'ye ayaklanmadır" diye kaydetti.