6 Mayıs 2024 Pazartesi

Gençler Kadıköy'den seslendi: HDP'yi kapattırmayacağız

"Gençlik HDP'yi kapattırmayacak" şiarıyla Kadıköy'de yapılan eylemde, HDP'nin birleşik mücadelenin kendisi olduğu kaydedildi ve bu sisteme karşı mücadelenin yükseltileceği belirtildi.

Yeni Demokrat Gençlik, Kaldıraç Üniversite, Gençlik Komünleri ve Boğaziçi Dayanışması, HDP'ye yönelik parti kapatma saldırılarına karşı Kadıköy Süreyya Operası önünde açıklama yaptı.

HDP Milletvekilleri Dersim Dağ ve Züleyha Gülüm'ün katıldığı eyleme HDP Gençlik Meclisi de destek verdi.

"Gençlik HDP'yi kapattırmayacak" yazılı pankartın açıldığı eylemde, kayyumlara karşı yürütülen mücadele ile hak gasplarına karşı yürütülecek mücadelenin aynı olduğu kaydedildi.

'HDP BİRLEŞİK HATTIN KENDİSİDİR'
HDP Gençlik Meclisi adına yapılan konuşmada, "HDP sizden aldığı güçle mücadeleyi yürütüyor. HDP birleşik hattın kendisidir" dedi ve birlikte mücadeleye çağırdı.

Basın metnini okuyan Arda Yüksel, ırkçılık ve şovenizmden; kadın ve çocuk, işçi ve emekçi düşmanı iktidarın politikalarını hatırlattı.

'AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR'
İktidarın saldırıları bu denli yoğunlaşmışken, HDP'ye dönük kapatma davasına karşı birlikte mücadele edeceklerini söyleyen Yüksel, "Buradan bir kez daha haykırıyoruz ki: ezilenlerin ve emekçilerin en önemli cephelerinin başında gelen HDP'yi siyasetin dışında tutmak isteyen egemenler, amaçlarına ulaşamayacaklar! Gençlik olarak bizler de bu mücadelenin içerisindeyiz" diye konuştu.

'BU SİSTEME KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'
Yüksel, "HDP'nin siyaset yapma hakkını savunan tüm kesimlerle birlikte köhnemiş bu sisteme karşı mücadeleyi büyütecek ve HDP'yi kapattırmayacağız" diye vurguladı.

Eylem, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "HDP umuttur, umut dimdik ayakta", "Biji berxwadana zindana", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Hak, hukuk, adalet HDP'yle gelecek" sloganlarıyla sona erdi.