29 Mart 2024 Cuma

Gencer'in yakınları: İntihar ettiğine inanmıyoruz

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde ettiği iddia edilen tutuklu Sinan Gencer, toprağa verildi. Ailesi, intihar ettiğine inanmadığını belirtti.

Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde ettiği iddia edilen tutuklu Sinan Gencer, toprağa verildi. Ailesi Gencer'in intihar ettiğine inanmadıklarını belirtti.

Tutuklu olduğu Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nde bu sabah intihar ettiği iddia edilen Sinan Gencer'in, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ndeki otopsi işlemleri sona erdi.

Gencer'in cenazesi, Süphan Mahallesi'nde defnedilmek üzere ailesi tarafından hastaneden alındı. Polis zırhlı araçlarla cenaze aracını ablukaya aldı. Gencer'in cenaze törenine Yardımlaşma ve Dayanışma (TUHAY-DER) yöneticileriyle Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Öznur Bartın, Van Milletvekili Murat Sarısaç ve Eşgenel Başkan Yardımcısı Ümit Dede katıldı.

Polis ablukası camii ve mezarlık önünde sürerken Gencer'in annesi oğluna kına yaktı. Sarı kırmızı ve yeşil renklerle süslenen kına tepsisine ağıtlar yakan yakınları "Sinan damat oldu, biz onun mücadelesini bırakmayacağız" dedi. 

Gencer, polis ablukası altında defnedildi. Mezarlığa sınırlı sayıda kişi alındı.

'İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORUZ'
Ailesi, Gencer'in intihar ettiğine inanmıyor. Kuzeni Zeynep Gencer, "Dün gece bize intihar ettiği söylendi. Bize bir mektup bırakmış ama biz göremedik. Sinan hep bizi teselli ediyordu. Cezaevinden çıkıp güzel günler yaşayacağımızı söylüyordu. İntihar ettiğine inanmıyoruz. Bizi kandırdıklarını düşünüyoruz. Sinan açlık grevine de girmişti. Şuana kadar hiçbir sorunu yoktu" diye konuştu.

Trabzon Maçka'da yaşanan bir çatışmada yaralandıktan sonra tutuklanan ve iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılan Gencer, yaklaşık 15 yıldır cezaevindeydi. 2 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğu belirtilen Gencer'in, resim, dil ve çeşitli alanlarda çalışmalar yaptığı kaydedildi.