3 Mayıs 2024 Cuma

Genç kadın örgütü ZORA ilk Almanya Kongresini gerçekleştirdi

Antikapitalist genç kadın örgütü ZORA, Almanya'nın Gummersbach kentinde "Örgütlü kadın ayaklanması" şiarı ve Ivana Hoffman'a adanan ilk Almanya Kongresini gerçekleştirdi.

Almanya'nın farklı bölgelerinden gelen birçok genç kadın delegenin katılımıyla üç günlük bir kadın kampı ve daha sonrasında da ilk Almanya kongresi gerçekleştirildi. Kongre, başta devrim mücadelesinde ölümsüzleşen kadın devrimciler başta olmak üzere, erkek egemen sistemde katledilen kadınlar anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

ÖGK ve Young Struggle'nın kongreye yolladıkları selamlama mesajlarının okunduğu kongre SKB temsilcisinin konuşması ile devam etti. SKB adına yapılan konuşmada, genç kadın ve LGBTI+'ların böyle bir kongre gerçekleşmesinin ne kadar önemli ve umut verici olduğuna dikkat çekildi.

Yeni perspektiflerin geliştirilmesi için uzun ve kapsayıcı tartışmalarda kadın özgürlük mücadelesi, LGBTİ+ hareketi, ideolojik perspektifi geliştirme, antifaşist mücadele, enternasyonalizm, iklim hareketi, kapitalist kriz, emperyalist savaş, politik çalışma, yayın organı, sosyal medya ve kadın ve LGBTİ+ kitleleriyle olan ilişki ve daha birçok konu yer aldı.

Önümüzdeki döneme ilişkin yürütülecek çalışmalara ilişkin tartışmaların yapıldığı ve kararların alındığı kongre yapılan yeni ZORA Almanya yönetim seçimi ve sloganlar eşliğinde sona erdi.