19 Nisan 2024 Cuma

Genç kadın Gamze Açar'ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet

Ankara'da genç kadın Gamze Açar'ın iş görüşmesi için gittiği termal otelde katledilmesine dair 5 failin yargılandığı davada 2 faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ankara'da lise öğrencisi Gamze Açar'ın (17) iş görüşmesine gittiği termal otelde katledilmesine dair 5 failin yargılandığı davada 2 faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

7 Kasım 2020'de, internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza Doğan ile irtibata geçip, iş görüşmesi için Kızılcahamam ilçesinde, odaları devre mülk olarak kiralanan termal otele giden Gamze Açar aynı gün sabaha karşı, kaldığı 5'inci kattaki odanın balkonundan şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. Gamze'nin şüpheli ölümüyle ilgili 2'si tutuklu 5 failin yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.
 
Dün görülen karar duruşmasında, tutuklu faillerden Rıza Doğan ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıla kadar hapis; Mustafa Emre Demiral ağırlaştırılmış müebbet ve 9 yıla kadar hapis cezası aldı. Tutuksuz failler Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen ise tüm suçlamalardan beraat etti.

'HAK ARAMA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'
Dava avukatı Ali Fatih Çetin, kararın ardından yaptığı açıklamada "Gamze'nin cinsel istismara uğramasına ve ölümüne sebebiyet veren eylemler üzerinde hakimiyet sahibidirler. Bu sanıklar yönünden istinaf sürecinde hak arama mücadelemize devam edecek, beraat kararlarının kaldırılmasını talep edeceğiz." dedi.