17 Mayıs 2024 Cuma

'Geç olmadan Ebru ve Aytaç tahliye edilsin'

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tahliye edilmesi için bir kez daha İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. 

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, adil yargılama talebiyle ölüm orucunda olan ve Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna rağmen tahliye edilmeyen avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için bugün de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

"Adalet sağlansın Ebru, Aytaç yaşasın" pankartının açıldığı eylemde konuşan Avukat Kemal Aytaç, "Biz adalet istemekten yorulduk. Arkadaşlarımız ölümün kıyısına geldi ama devlet hala kulaklarını tıkamış, arkadaşlarımızın ölümünü bekliyor. Adil yargılanma bir haktır. Bunu talep etmek bile utanç kaynağıdır. Bir insana verilmiş ve yasalarla garanti altına alınmış bir hakkı canı pahasına istemek bu ülkenin utancıdır" dedi.

Timtik ve Ünsal'ın yaşaması için mücadele ettiklerini belirten Aytaç, "Arkadaşlarımız yaşasın diye her gün bu alada haykırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'MAHKEME ÖLÜM FERMANLARINI İMZALADI'
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Avukat Çiğdem Akbulut, dava sürecini hatırlattı, hiçbir hukuk kuralı uygulanmadan peşin hüküm verilerek meslektaşlarının cezalandırıldığını söyledi.

Timtik ve Ünsal'ın adaletsizliğe tepki için ölüm orucu eylemine başladığını hatırlatan Akbulut, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla ölüm fermanlarını imzaladığını söyledi. 

Meslektaşlarının yaşaması için mücadele edeceklerini vurgulayan Akbulut, duyarlılık çağrısı yaptı.