18 Nisan 2024 Perşembe

Gebze'de trans kadın tır şoförleri tarafından katledildi

Gebze'de tır şoförleri tarafından hareket eden araçtan atılan trans kadın Tülin, yaşamını yitirdi. Tülin'in arkadaşları cenazesinin kimsesizler mezarlığına gömülmemesi için ailesine ulaşmaya çalışırken, süreci takip eden avukatlar da sorumluların ceza alması hukuki mücadeleyi sürdürüyor. 

Gebze Çayırova'da seks işçiliği yapan trans kadın Tülin, hareket halindeki tırdan tekmelenerek yere atıldı. 6 Kasım'da yol kenarında yaralı halde bulunan trans kadın Tülin, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Tülin'in cenazesi 6 Kasım'dan bu yana Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda bekletiliyor. Tülin'in arkadaşları Tülin'in cenazesinin kimsesizler mezarlığına gömülmemesi için ailesine ulaşmaya çalışıyor. 

Kaos-GL'nin haberine göre, olayın ardından Tülin'in arkadaşları Lambda İstanbul Derneği ve Kırmızı Şemsiye Derneği'ne ulaştı. Arkadaşları, Tülin'in yaşadıklarının tır şoförlerinin arasında rahatlıkla konuşulduğunu da aktardı. 

Kırmızı Şemsiye Derneği avukatlarından Evrim Demirtaş, polislin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın etkin işlemesi için süreci takip ettiklerini belirtti. Lambda İstanbul gönüllüsü Avukat Abdullah Arslanbaş ise şunları söyledi: "Tülin'in ailesine ulaşmaya çalışıyoruz, çünkü arkadaşları onun kimsesizler mezarlığına gömülmesini istemiyor. Tülin'in şüpheli ölümünün aydınlatılması ve sorumluların ceza alması için hukuki mücadelemizi sürdürüyoruz."