19 Mayıs 2024 Pazar

Gebze'de istismarcı serbest bırakıldı, halk tepki gösterdi

Gebze'de çocuklara cinsel istismarda bulunan C.K. adli kontrolle serbest bırakıldı. İnönü Mahallesi halkı, C.K.'nin evinin önünde toplanarak karara tepki gösterdi.

Gebze'de, çocuklara cinsel istismarda bulunduğu için gözaltına alınan C.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Mahkemenin kararını duyan halk, C.K.'nin evinin önünde toplanarak eylem yaptı. Polis, C.K. ve ailesini başka bir yere götürdü.

Gebze İnönü Mahallesi'nde oturan 2 çocuk babası C.K., iddiaya göre, işyerinde bir çocuğa cinsel istismarda bulundu. Dün adliyeye sevk edilen C.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Olayın mahallede duyulmasının ardından 3 kız çocuğu da ailelerine C.K.'nin istismarına uğradıklarını söyledi. Ailelerin şikayeti üzerine yeniden gözaltına alınan C.K. tekrar adliyeye sevk edildi. C.K. ikinci kez mahkemeye çıkarıldı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.

İnönü Mahallesi halkı, C.K.'nin serbest bırakılması üzerinden evinin önünde toplanarak, eylem yaptı. TOMA'larla mahalleye gelen polis, kitle ile görüşme yaptı. Bunun üzerine halk dağıldı. Kitlenin dağılmasının ardından C.K. ve ailesi başka yere götürüldü.

Bu arada savcılığın C.K.'nin adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz ettiği öğrenildi.