19 Mayıs 2024 Pazar

Gebze'de açlık grevleri için yapılacak eylem yasaklandı

Hapishanelerde süren açlık grevlerine dair Gebze'de açıklama yapmak isteyen Marmara Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Kaymakamlığın aldığı yasak kararı doğrultusunda polis engeli ile karşılaştı.
Marmara Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle hapishanelerde süren açlık grevlerine destek amacıyla Gebze Kent Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm'ün de bulunduğu grubun önü meydana geldikleri sırada polisler tarafından kesildi.
 
YASAK KARARINI GÖSTEREMEDİLER
 
Polisler, Gebze Kaymakamlığı'nın aldığı yasak kararı uyarınca grup üyelerine açıklama yapamayacaklarını belirtti. Bunun üzerine HDP Milletvekili Gülüm, bu yasak kararının kendilerine gösterilmesini istedi. Ancak polisler alındığını belirttikleri sözkonusu bu kararı gösteremedi.
 
'KEYFİ BİR KARAR'
 
Buna rağmen açıklama yapmalarına polislerce engel olunması üzerine Milletvekili Gülüm, meydanda toplanan grup üyelerine karşılaştıkları engellemeye ilişkin bilgi verdi.
 
Hapishanelerde açlık grevindekilere destek olmak için toplandıklarını söyleyen Gülüm, "Biz istiyorduk ki bu ülkede barış olsun, özgürlükler olsun, ölümler gerçekleşmesin, halklar birbiriyle düşmanlaşmasın, bir arada yaşasın. Bunun için bugün buraya toplanıp bu açıklamayı yapmak istedik. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın taleplerini kamuoyuna açıklamak istedik. Ancak Kaymakamlık'tan gelen bir emir nedeniyle izin verilmeyeceği söyleniyor. Şunu da söyledik. Biz kaç hafta boyunca burada açıklama yaptık. Açıklamaları da hiçbir sorun yaşamadan yaptık. Bu hafta neden yasak kararı alındığını anlamadığımızı, bunun hukuka aykırı bir işlem olduğunu anlattık. Ancak maalesef bu karar nedeniyle bugün burada açıklama yapamıyoruz" diye belirtti.
 
Gülüm'ün bu sözleri sonrası meydandan ayrılan grup üyeleri HDP ilçe binasına geçti.