25 Nisan 2024 Perşembe

Gebze Kadın Hapishanesi'nde Ayten Beçet feda eylemi gerçekleştirdi

Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan PKK dava tutsağı Ayten Beçet, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle yaşamına son verdi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona erdirilmesi talebiyle PKK dava tutsağı Ayten Beçet Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi'nde bu sabah saat 05.00 sıralarında feda eylemi gerçekleştirdi. Hayatını kaybeden Beçet'in cenazesinin bu sabah hapishaneden cenaze aracı ile çıkarıldığı bildirildi.
 
Haberin duyulması üzerine avukatlar hapishane önüne gitti. İçeri alınmayan avukatların daha sonra girişine izin verildi ancak, hapishane idaresi Beçet'in ardında bıraktığı bir notu vermeyi reddetti.
 
Hapishane yetkilileri avukatlara, Beçet’in kendisini asarak yaşamına son verdiği bilgisini verdi.
 
Siirtli olan ve Antep'te oturan Ayten Beçet'in babası Sabri Beçet, cenazenin Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'nda tutulduğu bilgisini verdi.
 
Baba Beçet, 24 yaşındaki kızının 6 yıldır hapishanede olduğunu belirtti. Antep'ten karayolu ile yola çıkan ailenin sabaha karşı İstanbul'da olması bekleniyor.
 
Beçet'in cenazesinin yarın sabah yapılacak işlemlerin ardından Antep'e götürüleceği belirtildi.
 
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde PKK dava tutsağı Zülküf Gezen'de Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 16 Mart günü yaşamına son vermişti.
 
Almanya'nın Krefeld kentinde de 20 Şubat tarihinde tecride karşı bedenini ateşe veren Uğur Şakar, tedavi gördüğü hastanede 22 Mart günü hayatını kaybetmişti.