28 Mart 2024 Perşembe

'Geber' diyen Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı görevden alındı

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, çocukları için dilenmek zorunda olan vatandaşa "Geber" dedi. Noğay görevden alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Koronavirüs salgınının olduğu şu günlerde halka evde kalınması çağrısı yapılırken ekonomik anlamda zor durumda olanlar ise mecburen dışarıya çıkıp ekmek parası için mücadele veriyor.

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, "Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım? Şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum" diyen bir vatandaşın videosunu paylaşıp "Geber" yazdı. Bu paylaşım Twitter'da tepki toplarken Noğay daha sonra geri adım atıp paylaşımı sildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, GÖREVDEN ALINDI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu gelişmelerin ardından harekete geçip bir açıklama yaptı. Nail Noğay'ın görevden alındığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığımıza bağlı çalışan bir İl Müdür Yardımcısı'nın sosyal medyada gündeme gelen çirkin paylaşımı toplumumuzun tepkisini çekmiştir... Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."