26 Nisan 2024 Cuma

Gazi'de 1 Mayıs kutlandı: Yeni bir yaşamı örmek için her yerdeyiz

Gazi Mahallesinde gerçekleşen 1 Mayıs kutlamasında, tüm engellemelere rağmen her alanın 1 Mayıs"a çevrileceği kaydedildi ve "Evlerde, balkonlarda, sokaklarda, seslerde, hastane bahçelerinde, fabrikalarda, zılgıtlarda, marşlarda mücadeleyi yükseltiyor, hayatı durduruyor 1 Mayıs'ı kutluyoruz" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sultangazi İlçe Örgütü'nün çağrısıyla Gazi Mahallesinde 1 Mayıs kutlandı. ESP, Kaldıraç, Devrimci Parti'nin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açıklamasını Ali Dursun Aydoğan yaptı.

Koronavirüs salgınını tüm dünyada ve Türkiye'de kapitalist krizin derinleşmesiyle birlikte keskinleşen bir sınıf mücadelesi olarak yaşandığını belirten Aydoğan, iktidar ve yandaşlarının "aynı gemideyiz" söylemini eleştirdi. Salgın sonrasında daha ağır şartların geleceğinin altını çizen Aydoğan, "İşsizlik, borç batağı, zamlar. Biliyoruz yine ekonomik krizin bütün faturaları bize kesilecek. Daha da çoğalacak çığlıklarımız. Daha adaletli, daha özgür, daha eşit, barış içinde, emeğimizin karşılığını alacağımız başka bir dünyada yaşamak istiyoruz, çığlığı dalga dalga büyüyecek" dedi.

İşçiler, emekçiler, yoksullar, ötekileştirilenler olarak bir tercih yapmakla yüzyüze olduklarını ifade eden Aydoğan, şöyle devam etti: "Bir dönüm noktasındayız. Ya bu sermaye zulmü altında çığlıklarımız içimizde patlayacak ya da çığlıklarımızı birleştireceğiz. Dayanışmayla, bir birimize el vererek, kendi içimizde ağlar örerek, kendi kaderimizi kendi ellerimize alacağız. Yeni bir yaşam örmek için bu 1 Mayıs'ta her yerdeyiz. Evlerde, balkonlarda, sokaklarda, seslerde, hastane bahçelerinde, fabrikalarda, zılgıtlarda, marşlarda mücadeleyi yükseltiyor, hayatı durduruyor 1 Mayıs'ı kutluyoruz."

Açıklama, halaylarla sona erdi.