26 Nisan 2024 Cuma

Gazeteciye işten çıkarma gerekçesi: Anne oldun 

DHA anne olduğu için gazeteci Zeynep Irmak Öcal'ı işten çıkardı. 

Demirören Haber Ajansı (DHA), Samsun'da sözleşmeli muhabirlik yapan Zeynep Irmak Öcal'ı doğum yapmasını gerekçe göstererek işten çıkardı. Öcal, konuya ilişkin dijital medya hesabından açıklama yaptı.

Doğum sonrası izne ayrıldığını, nisan ayında ise işine son verildiğini belirten Öcal, "Nedeni ise 'Siz anne oldunuz, süt izniniz olacak. Sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur' gibi türlü türlü akla mantığa uymayan sadece varsayımlara dayanan bahaneler. Gelinen bu noktada ne diyeceğimizi de bilemiyorum. Evet ben anne oldum ama siz insan olamadınız" dedi.

Öcal'ın işten çıkarılmasına tepki gösteren DHA Sinop Temsilcisi Deniz Özen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile istifa ettiğini açıkladı. Özen açıklamasında, "Yaklaşık 2 buçuk yıldır DHA'da gecesini gündüzüne katarak çalışan bir arkadaşımız bugün işten çıkarıldı. Nedeni sadece anne olması. DHA Genel Müdürü Celal beyin gerekçesi şu; 'Sen anne olacaksın. Çocuğun hastalanır, süt izni alacaksın. Biz bunlarla uğraşamayız. Bu nedenle seninle çalışmak istemiyoruz.' DHA'yı aile olarak bilirdik. Yanılmışız. Deniz Özen olarak bugün itibariyle DHA ile olan ilişkimi kesiyorum. Biz mesleğimizi onurumuzla yapıyoruz. Irmak arkadaşımıza yapılan bu hareketi kınıyoruz ve takdiri size bırakıyorum" ifadelerini kullandı.