19 Mayıs 2024 Pazar

Gazeteci Zehra Doğan tahliye edildi

2 yıl 1 aydır tutuklu bulunan gazeteci Zehra Doğan tahliye edildi. Doğan, hapishane çıkışında "Nerede olursam olayım sizlerle olmaya ve mesleğime devam edeceğim" dedi.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2016 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında ilçeden yaptığı haberlerden ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklanan gazeteci Zehra Doğan, tutuklu bulunduğu Tarsus Kadın Kapalı Hapishanesi'nden tahliye edildi. Zehra Doğan'ı hapishane çıkışında meslektaşları çiçekle karşıladı.
 
Zehra Doğan'ın hapishane önünde açıklama yapmasına izin verilmezken, daha sonra yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Cezaevinden çıkmak beni mutlu etse de geride arkadaşlarımı bıraktığım için üzgünüm. Şuan cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var. Ve durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Cezaevlerinde Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine bir an önce ses verilmeli" dedi.
 
Doğan uzun zamandır mesleğinden ayrı kalmasına ilişkin ise "Nerede olursam olayım aranızda olmaya ve mesleğime devam edeceğim" dedi.
 
SİSÊ ANA BENİ KAPIYA KADAR UĞURLADI
 
Koğuş arkadaşı Sîsê Bingöl'ün sağlık durumu hakkında da bilgi veren Doğan, kendisini kapıya kadar uğurladığını söyledi. Sisê Bingöl'ün sağlık durumunun ağırlaştığını söyleyen Doğan, dışarıya "Mücadeleme devam edeceğim" mesajını iletmesini istediğini kaydetti.