26 Nisan 2024 Cuma

Gazeteci Yılmaz tahliye edilmedi savcı ceza istedi

Gazeteci İdris Yılmaz'ın "Ödrgüt üyeliği" iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Savunmasında hakkında tutuklama kararı veren hakimin, 'Bir vatandaş olsan tutuklamazdım, ama gazeteci olduğun için seni tutuklayacağız' dediğini ifade eden Yılmaz, tahliye edilmedi.
Yaptığı haberlerden dolayı hakkında "Örgüt üyeliği" iddiasıyla dava açılan gazeteci İdris Yılmaz'ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yılmaz, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS ile aracılığı ile katıldı.
 
'GAZETECİ OLDUĞUN İÇİN SENİ TUTUKLAYACAĞIZ' DENİLDİ
 
Yılmaz, yaptığı savunmasında hakkındaki suçlamalara yanıt verdi. Uzun yıllardır gazeteci olduğunu ve kamu yararı taşıyan birçok haber yaptığını aktaran Yılmaz, "Yapmış olduğum haberlerden dolayı birçok kez hedef gösterildim, darp edildim, tehditler aldım. Bana; 'Seni dört duvar arasında çürüteceğiz. Sen göreceksin' dediler. 22 Ocak'ta sosyal medya üzerinden yapmış olduğum bir paylaşımdan dolayı tutuklandım. Beni tutuklayan hakim; 'sen sıradan bir vatandaş olsan tutuklamazdım, ama sen gazeteci olduğun için seni tutuklayacağız' dedi. Neticesinde tutuklanıp Elazığ 1 No'lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderildim ve hakkımda ardı arkası kesilmeyen zincirleme davalar açıldı. 'Örgüt üyeliği' iddiası ile aylardır tutukluyum. Yüzünü bile görmediğim, ismini iddianameden görmüş olduğum birinin asılsız iddiaları ile burada yargılanıyorum" dedi.
 
SAVCI CEZA İSTEDİ
 
Yılmaz ve avukatı yaptıkları savunmaların ardından tahliye talebinde bulundu. Mütalaasını sunan savcı ise tutukluluk halinin devamını talep ettiği Yılmaz'ın "örgüt üyeliği"nden cezalandırılmasını istedi.
 
TAHLİYE EDİLMEDİ
 
Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, gazeteci Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verip, bir sonraki duruşmayı 3 Ocak 2019 tarihine erteledi.