18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gazeteci Söğütlü duruşma salonundan atıldı: Adalet beklemiyorum

Gazeteci Buse Söğütlü'nün, "terörle mücadelede görev almış bir kişiyi hedef göstermek" iddiasıyla yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. Avukatları olmadan savunma yapmayacağını belirten Söğütlü, duruşma salonundan atıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan gazeteci Söğütlü, mahkemeden adalet beklemediğini kaydetti. 

Gazeteci Buse Söğütlü'nün 18 Mart 2019 tarihinde Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatların yargılandığı davaya dair Gazete Yolculuk web sitesinde yayımlanan bir haberi Twitter'da bir not ile paylaşması gerekçesiyle "terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef göstermek" iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Buse Söğütlü ve Avukatı Erman Öztürk'ün hazır bulunduğu duruşmada mahkeme, Covid-19 pandemisi sebebiyle duruşmaya basın ve izleyici almadı. Mahkeme, bir sonraki celse Buse Söğütlü'nün "kamu görevlisine hakaret" suçlamasına karşı ek savunma yapmasını istedi. Ancak bu suçlama iddianamede yöneltilmemişti. İddia makamına esas hakkında mütalaa için ek süre verildi. Bir sonraki duruşma 14 Eylül 2021 tarihinde görülecek.

GÜRLEK , 'MAĞDUR' GÖSTERİLİYOR
Davada "mağdur" sıfatıyla bulunan 37. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek; Enis Berberoğlu hakkındaki AYM kararını tanımayan mahkemenin başkanıydı. Gürlek aynı zamanda Selahattin Demirtaş, Canan Kaftancıoğlu, ÇHD'li avukatlar ve Sözcü gazetesi yazarlarına ceza vermesi, Atilla Taş ve Murat Aksoy'un tutuklanmasıyla ve Can Dündar'ın mal varlığına el konulması kararlarıyla hatırlanıyor.

SÖĞÜTLÜ: MAHKEMEDEN ADALET BEKLEMİYORUM
Söğütlü dava sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "23. ACM'de avukatlarım olmadan savunma yapmak istemediğim için duruşma salonundan bağırış çağırış atıldım. Şikayet edeceğimi söylediğimde de 'Git nereye şikayet edersen et' dendi. Öncelikle evet, şikayetçi olacağım. Ayrıca iddianamede olmadığı ve savcı dahi talep etmediği halde 'Kamu görevlisine hakaret' yönünden de savunma istendi. İstenen 3 rapordan da 'terör iltisakı yok' yanıtı geldiği ve ilk suçlamadan ceza veremeyecek duruma geldikleri için bir kez daha suç uydurulmaya çalışılıyor. Sırf Akın Gürlek ile aynı adliyede hakimlik yaptığı için hukuku böyle eğip büken, bundan hiç gocunmayan bir 'yetersizlik' ve avukat istediği için duruşmadan sanık kovan bir mesnetsiz özgüvenin yönettiği mahkemeden adalet beklemiyorum."