18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gazeteci Sedat Sur hapishaneye girdi

Kayyumun Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluğunu haberleştiren gazeteci Sedat Sur'a verilen 11 ay 20 gün hapis cezasının infazı için Midyat M Tipi Hapishanesi'ne girdi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne 2016 yılında kayyum atanmasının ardından "Kayyum atanan belediyede milyarlık 'din konferansı' vurgunu!" başlığıyla haber yapan gazeteci Sedat Sur, hakkında açılan soruşturma sonucunda kendisine verilen 11 ay 20 gün hapis cezasının infazı için Midyat M Tipi Hapishanesi'ne girdi.
 
2017 yılında haberinden ötürü Sur hakkında soruşturma başlatıldı. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, ifadesine başvurduğu gazeteci hakkında "kayyumı hedef gösterme", "hakaret", "örgüt propagandası" iddiasıyla iddianame hazırladı. İddianamenin kabul edilmesiyle Sur'a dava açılırken, yargılandığı davanın 9 Kasım'da görülen duruşmasında gazeteciye 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.
 
Sur, bu ceza dolayısıyla bugün hapishaneye girdi. Ceza 1 yılın altında olduğu için Sur'un tahliye edilmesi gerekiyor ancak evrakların ulaşması için gerekli süreyi hapishanede geçirecek.
 
'GAZETECİLİK YAPMANIN BEDELİ BU'
 
Hapishaneye girmeden önce Özgürüz'e konuşan Sur, gazetecilik yapmanın bedelinin cezaevi olduğunu ifade etti. Sur, "Cezaevi nerede olursa olsun insan doğasına aykırı bir şey. Dolayısıyla tabi ki iyi şeyler hissetmiyorum ama bu ülkede gazetecilik yapmanın, doğru bir yerde durmanın bedeli bu. Ülkenin realitesi bu. Değiştirilmesi gereken gerçeklik bu. Ama ne olursan güçlüyüz. Yılgın değilim. Yorgun da değilim." diye konuştu.