20 Nisan 2024 Cumartesi

Gazeteci Öztekin'e 1 yıl 6 ay hapis cezası

Azadiya Welat gazetesi eski çalışanı Velat Öztekin'e "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

OHAL kararnamesi ile kapatılan Azadiya Welat gazetesi eski çalışanı Velat Öztekin hakkında 2015-2016 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandığı davanın 3. duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Öztekin'in katılmadığı duruşmada, avukatı Resul Tamur hazır bulundu.

Bir önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Öztekin'in "zincirleme örgüt propagandası yapmak" gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan Av. Temur ise Öztekin'in o dönem gazetenin çalışanı olduğunu, yaptığı paylaşımların da muhabir olmasından kaynaklı gazetecilik faaliyetleri kapsamında olduğunu söyledi. Temur, müvekkilinin paylaşımlarının "fikir belirtme hürriyeti" kapsamında olduğunu ifade ederek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Öztekin'e "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 1 yıl 6 ay 22 gün ceza vererek, hükmün açıklamasının geriye bırakılmasına karar verdi.