27 Nisan 2024 Cumartesi

Gazeteci Ocak'a 'Albayrak'ın arazisi' haberinden dava

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığı haberini yapan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak'a hakaret davası açıldı. 
 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, Kanal İstanbul güzergahında 8 yıl önce 13 dönüm arazi aldığı ile ilgili haber yapan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak'a hakaret davası açıldı.

6 Mart 2020'de hazırlanan ilk iddianamede savcı, Ocak'ın "hakaret" iddiasından yargılanmasını istedi. Ancak Başsavcıvekili, "hakaret suçunun basın yoluyla ve alenen işlendiğini" belirterek, verilecek cezada indirim yapılması talebiyle iddianameyi iade etti. 
 
Bunun üzerine 31 Mart'ta yeni iddianame hazırlandı. İddianamede Ocak'ın 1 yıldan az olmamak kaydıyla 2 yıla kadar hapsi istendi. 
 
Bakan Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahından arazi satın almış olması iddianamede "doğal süreçte yaşanan bir alışveriş olayı" olarak anlatıldı.
 
Gazeteci Ocak'ın, Albayrak'ın "onur şeref ve saygınlığını rencide ettiği" savunulan iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 18 Haziran'da görülecek.