18 Mayıs 2024 Cumartesi

Gazeteci Kibriye Evren'in duruşması ertelendi

Gazeteci Kibriye Evren'in görülen duruşmasında mahkeme eksik hususların giderilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Gazeteci Kibriye Evren hakkında "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 13. duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Kibriye katılmazken avukatları Resul Temur ve Pirozhan Karali duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme başkanı Kibriye Evren hakkında Mersin 2. Ağır Mahkemesi'nde "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın iddianamesini celse arasında istediklerini, birleştirme için iddianameyi incelediklerini söyledi. Mahkeme başkanı iddianamedeki iddia tarihlerinin Evren'in şu anda yargılandığı davadaki iddialardan daha eski olduğunu kaydetti.

Avukat Resul Temur, iddiaların eski olduğunu ancak Mersin'deki iddianamenin hazırlanma tarihinin Evren'in Diyarbakır'da yargılandığı davadan sonra olduğuna dikkat çekerek, iddianamenin şuan ki dava ile birleştirilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Kibriye Evren hakkında Mersin Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın Diyarbakır'da görülen dava dosyası ile birleştirilmesi konusunda muvafakat verilmesi için Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenen Veysi Sonsüz'ün isimleri geçen Hacı Türmak ve İbrahim Ekin isimli kişiler hakkında araştırma yapılması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne müzekkerenin yazılarak akıbetinin sorulmasına ve dava dosyasındaki eksiklerin giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 11 Kasım tarihine bıraktı.