26 Nisan 2024 Cuma

Gazeteci Kadri Gürsel tutuklandı

Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine Çağlayan Adliyesi'ne giden gazeteci Kadri Gürsel, hapishaneye gönderildi.
Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine, infazı için 20 Mayıs'ta adliyeye davet edilen Gazeteci Kadri Gürsel, bugün Çağlayan Adliyesi'ne geldi. 
 
Adliye de gazetecilere açıklama yapan Gürsel, "Bana 20 Mayıs'ta tebligat geldi. 10 gün içinde savcılığa gelmem istenildi. Ben de süre dolmadan geldim. Bana yapılan suçlama tamamen gazetecilik faaliyetidir. 11 ay cezaevinde yattığım için şu an yasaya göre, benim denetimli serbestlik hakkını kazanmış olmam lazım. Normalde hiç cezaevine girmemem gerekiyor. Ama yasadaki bu durum nedeniyle şimdi tekrar cezaevine gireceğim. Anayasa Mahkemesi de hak ihlali başvurumuzu kabul etmiş ve haklılığımız kanıtlanmıştır. İnfazın durdurularak yeniden yargılanmam ve beraat kararı verilmesi gerekiyor" dedi.
 
Gürsel sağlık kontrolünün ardından polis eşliğinde önce adliye karakoluna götürüldü. Bir süre burada bekletilen Gürsel, daha sonra polis aracına bindirilerek hapishaneye götürüldü. Gürsel'in önce Metris Hapishanesi'ne ardından da Silivri Hapishanesi'ne götüreceği öğrenildi. 
 
Gürsel'in denetimli serbestlik başvurusu kabul edilirse, işlemlerinin ardından hapishaneden çıkacak.