16 Mayıs 2024 Perşembe

Gazeteci İshak Karakaş ve 9 kişi için ceza istendi

Gazeteci İshak Karakaş'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi. 10 kişinin "zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla cezalandırılmaları istendi.
Efrin'e yönelik operasyona sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile tepki gösterdikleri için haklarında "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla dava açılan gazeteci İshak Karakaş'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin 4. duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Karakaş ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmayı çok sayıda kişi izledi. 
 
SAVCI MÜTALAA SUNDU
 
Savcının duruşma öncesi esas hakkındaki mütalaasını UYAP üzerinden mahkeme heyetine gönderdi. Mütalaada 10 kişinin "zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla cezalandırılması istendi.
 
Ardından söz alan tutuksuz sanıklar hükmün açıklamasını geriye bırakılmasını istedi. Müdafi avukatlar da esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre talep etti. Avukatlar ayrıca savcının verdiği mütalaayı kabul etmediklerini dile getirdi.
 
Gazeteci İshak Karakaş söz alarak, hazırladığı esas hakkındaki yazılı savunmasını mahkeme heyetine sundu. Karakaş, savunmasını sözlü olarak da ifade etti.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Karakaş'ın savunması ardından mahkeme heyeti, sanıkların yurt dışı yasağı ve adli kontrol uygulamalarını sanıkların savunmalarının almış olduğu gerekçesi ile kaldırılmasına, avukatların ve müvekkillerinin esas hakkındaki savunmaların hazırlaması için süre verilmesine karar verdi. Duruşma, 26 Mart'a ertelendi.