19 Mayıs 2024 Pazar

Gazeteci Hatice Şahin'in duruşması ertelendi

Gazeteci Hatice Şahin hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 5. duruşması görüldü. Mahkeme heyeti duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) yönelik soruşturma kapsamında 18 Ekim 2018'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yeni Yaşam gazetesi muhabiri Hatice Şahin hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın 5. duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Gizli tanık ifadeleri, meslektaşlarıyla yaptığı telefon görüşmeler ve uçak biletleri gerekçeleriyle hakkında 15 yıla kadar cezası istenen Şahin ile avukatı Resul Tamur duruşmada hazır bulundu.

Mahkemenin önceki celsede "Ezel" ve "Firar" adlı gizli tanıkların beyanlarında geçen kişilerin dosyalarının araştırılması için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne yazdığı müzekkerelere cevap verildiği görüldü. Dava savcısı, gizli tanıkların ifadesinde isimleri geçen gazeteci Kibriye Evren ve Derya Aslan hakkında işlem yapılıp yapılmadığının Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne sorulmasını istedi.

Şahin'in avukatı Resul Tamur, Kibriye Evren hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir davanın bulunduğunu ve söz konusu kişilerin dosyalarıyla alakasının olmadığını kaydetti. Av. Tamur, savcının talebinin soruşturmayı uzatacağını ifade ederek, talebin reddini istedi.

Mahkeme, Evren ve Aslan hakkında söz konusu gizli tanık ifadeleri nedeniyle herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığının, başlatılmışsa sonucunun mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, ayrıca Evren hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinin, duruşma tutanaklarının ve ifade suretlerinin istenmesine karar vererek duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.