17 Mayıs 2024 Cuma

Gazeteci Eser ve Topaloğlu'nun duruşması ertelendi

Gazeteci Sadiye Eser ve Mezopotamya Ajansı muhabiri Sadık Topaloğlu'nun yargılandığı davanın duruşmasında avukatlar karar verilmesini talep ederken, mahkeme duruşmayı erteledi.

Gazeteci Sadiye Eser ve Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Sadık Topaloğlu'nun yargılandıkları davanın 4. duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılanan Eser ve Topaloğlu'nun katılmadığı duruşmada avukatlar hazır bulundu. Hakkında zorla getirme kararı olmasına rağmen tanık Özgür Baran duruşmaya katılmadı.

TANIĞIN ARTIK BİR ÖNEMİ YOK
Duruşmada söz alan avukat Ayşe Acinikli, heyetin önümüzdeki günlerde değişeceğini belirterek, dosyanın karara taşınmasını talep etti. Özgür Baran'ın sorgulanmasının önemli olduğunu fakat bir türlü bulunamamasının sonucu çetrefilleştirdiğinin altını çizen Acinikli, "Sadık Topaloğlu'nun yeğeni Hacı Yusuf Topaloğlu'nun hakkına da aynı kişi tarafından ifade verilmişti. Orada Özgür Baran dinleniyor fakat uyuşan hiçbir şey yok ve beraat ediyor. Bir kişi ile ilgili yanlış beyanlarda bulunan Baran'ın, Sadık hakkında da beyanı alınsa da alınmasa da beraat kararıyla beraber ifadesinin bir anlamı yok" dedi.

Müvekkilli ile ilgili kişinin beyanında 2014 ifadelerinin yer aldığını aktaran Acinikli, "Sadık devam zorunluluğu olan derslere girdiği dönemde bu kişinin beyanının asılsız olduğunu yineliyorum" şeklinde konuştu.

TANIK BEYANI TUTARSIZ
Ardından söz alan avukat Özcan Kılıç, tanığın beyanlarının hukuken bir tutarlılığının olmadığını ifade ederek, "Özgür Baran'ın dosyada 8 adresi bulunuyor ve elini kolunu sallayarak geziyor ne hikmetse bir türlü bulunamıyor. Çünkü birçok insan hakkında beyanlarda bulunduğu için getirilmesi tercih edilmiyor. Özgür Baran'ın dinlenmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini yineliyoruz" diye belirtti.

Avukatların savunmasının ardından mahkeme bir sonraki duruşmayı 21 Eylül tarihine erteledi.