29 Mart 2024 Cuma

Gazeteci Duman ve çok sayıda kişi gözaltına alındı

Diyarbakır ve Van'da çok sayıda eve baskın düzenlendi. Van'da yapılan baskında MA muhabiri Yunus Duman da gözaltına alındı. 

Van ve Diyarbakır'da sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Van'da gerçekleşen ev baskınlarında, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Yunus Duman da gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Duman, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM Şube'ye götürüldü.

Öte yandan Van'da gözaltına alınan diğer isimler hakkında bilgi edinilemedi.

DİYARBAKIR'DA ÇOK SAYIDA EVE BASKIN
Diyarbakır'da da yapılan baskınlarda ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticisi İrfan Söner, Bağlar İlçe Eşbaşkanı Mehmet Atlıhan ve Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi Mele Yusuf Andan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bağlar ilçe yöneticisi Ali Alkan, HDP Bağlar ilçe yöneticisi Abdullah Dengiz ve Bağlar Belediyesi eski meclis üyesi Rıfat Turfan gözaltına alındı.

HDP Bağlar ilçe yöneticisi Fattullah Işıktaş'ın da evine baskın yapıldığı, ancak evde bulunmadığı için gözaltına alınmadığı belirtildi. 
 
Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen siyasetçiler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AİLE ÜYELERİNE HAKARET EDİLDİ
MA'da yer alan habere göre Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi'nde DİK üyesi Mele Yusuf Andan'ın evine yapılan baskında, polislerin, aile üyelerine hakaretlerde bulunduğu belirtildi. Andan ailesi, polislerin baskında kendilerini yere yatırdığını, silah doğrulttuğunu ve hakaretlerde bulunduklarını söyledi.