14 Mart 2025 Cuma

Gazeteci Değer'le dayanışma eylemine soruşturma

Gazeteci Öznur Değer'in tutsak edilmesini protesto eden Mardin Emek ve Demokrasi Platformu'nun basın metnini okuyan Mürüvvet Çam hakkında soruşturma başlatıldı. 

Kürt basınına yönelik saldırılar sürerken, dayanışma içinde olanlar da baskılarla yıldırılmak isteniyor. Mardin'de 7 Şubat tarihinde evi basılarak, darp edilerek gözaltına alınan ve tutsak edilen Jinnews Müdürü Öznur Değer için Mardin Emek ve Demokrasi Platformu'nun yaptığı açıklama ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

Platform tarafından Öznur Değer'in tutuklanmasını protesto etmek için Karayolları Parkında 8 Şubat'ta yapılan açıklamada basın metnini okuyan Mürüvvet Çam hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" iddiasıyla soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında Mürüvvet Çam, emniyete çağrılarak ifadesi alındı. Çam'a eylemin kim tarafından organize edildiği, basın metnini okumasını kimin istediği şeklinde sorular sorulduğu öğrenildi.