5 Mayıs 2024 Pazar

Gazeteci Değer'e ırkçı katliam paylaşımlarından soruşturma

Gazeteci Öznur Değer hakkında Konya'daki ırkçı katliama yönelik sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı. 

Jinnews muhabiri Öznur Değer hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında bugün ifade veren Değer'e, Konya'da Dedeoğulları'na yönelik ırkçı katliama ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımları soruldu.

Değer'e suçlama olarak yöneltilen dijital medya paylaşımlarından bazıları şöyle; "Bende Kürdüm", "Husumet değil 'ırkçı saldırı' 'öldürme' değil katletme", "Kürtlere Konya'da katliam yapılıyor", "Orman yangınlarında Kürtler sorumlu tutuluyor. Ülkede gelişen tüm olumsuzluklardan Kürtler hedef gösteriliyor ama tek kişi çıkıp da 'Ülkede Kürtler Kürt oldukları için faşist Türkler tarafından katlediliyor' demiyor. Öfkemizde acımızda büyük", "Kürtler ve ırkçı saldırı gerçekliği; Devlet faillerin yanında", "Elmadağ'da Kürt kadın ve çocuklarına ırkçı saldırı" "Nereye kadar bu ırkçılık".

Savcılıkta ifade veren gazeteci Değer, dijital medya hesabında yaptığı paylaşımların ajansa ait haberler olduğunu belirtti. Yaptığı paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu dile getiren Değer, üzerine atılı suçlamaları reddetti.