21 Mayıs 2024 Salı

Gazeteci Çelebi Erdoğan'ın konuşmasından sonra hedef gösterildi

LGBTİ+ Onur Haftası'nda paylaşım yapan siyasetçiler ve gazeteciler, Erdoğan'ın konuşması sonrasında hedef gösterildi. Gazeteci Çelebi, "İfade özgürlüğü bir haktır, savunmaktan vazgeçmeyeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yapılan kabine toplantısı sonrasında LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemi içeren konuşmasının hemen ardından yandaş medya hedef göstermeye başladı. 

Erdoğan'ın "Birileri sinsice milli ve manevi değerlerimize saldırıyor. Genç dimağları zehirlemek gayretindeler. Bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümüzde aynı sapkınlığın ortaklarıdır. Buradan halkımızı Rabbimizin yasakladığı her türlü sapkınlığı destekleyenlere dikkatli tavır almaya davet ediyorum" sözleri ardından Sabah gazetesi "Başkan Erdoğan'dan CHP'li siyasetçilere ve LGBT hareketine destek verenlere sert tepki" başlıklı haber yayınladı.

Haberde, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da CHP'li siyasetçiler ve gençlik kolları; 'lezbiyen', 'gey', 'biseksüel'lerle ilgili çalışmalar yapan LGBT Hareketi'ne destek verdi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara İl Gençlik Kolları, Üsküdar İlçe Gençlik Kolları ve Gazete Kadıköy'ün Yazı İşleri Müdürü Semra Çelebi skandal ifadeler paylaştı" diye yazdı.

ÇELEBİ: VAZGEÇMEYECEĞİM
Pride2020'yi kutladığı için günlerdir hedef gösterildiğini açıklayan gazeteci Semra Çelebi "İsmim ve cismim verilerek günlerdir hedef gösteriliyorum, #PRIDE2020 'yi kutladığım #LGBTİhaklarıinsanhaklarıdır dediğim için. ifade özgürlüğü de bir haktır ve bunu savunmaktan vazgeçmeyeceğim. @istanbulpride @TGS_org_tr @Disk_Basin_is" paylaşımında bulundu.