19 Nisan 2024 Cuma

Gazeteci Bayram'a beraat ettiği iddialardan yeniden dava açıldı

Gazeteci Hamdullah Bayram hakkında, daha önce ceza aldığı ve beraat ettiği dosyalarda yer alan iddialarla yeniden açılan davanın duruşması görüldü. 

Urfa'da 13 Ağustos 2017’de gözaltına alınan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi çalışanı Gazeteci Hamdullah Bayram hakkında, 3 yıl sonra "örgüt üyesi olmak" ve "örgüte bilerek ve isteyerek yardım yataklık etmek" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Bayram ve avukatı Mikail Yavuz katıldı.Duruşmada söz alan Bayram, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, söz konusu tarihlerde yürüttüğü çalışmaların gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi. Bayram, daha önce yargılanıp ceza aldığı, ayrıca beraat ettiği dosyalardaki hususların açılan dava dosyasına eklenmesinin hukuki izahatının olmadığını belirtti.

Bayram'ın avukatı Mikail Yavuz, dosyada eksik hususların olduğunu belirterek, bir sonraki duruşmada savunma yapacağını söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyada ismi geçen kişilerin bir sonraki duruşmada dinlenmesine ve dosyada bulunan eksik hususların tamamlanmasına karar vererek, duruşmayı 6 Ocak 2021 tarihine erteledi.