4 Mayıs 2024 Cumartesi

Gazeteci Baransel Ağca'ya bir soruşturma daha

AKP'li Ağar'ın cinsel saldırısına uğrayan ve katledilen Kaharman'ın ölümüne ilişkin adım atmayan yargı, soruşturma dosyası ve otopsi raporundaki şüpheleri dile getiren Gazeteci Baransel Ağca'ya bir soruşturma daha açıldı. 

Mehmet Ağar'ın oğlu AKP milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına uğrayan ve katledilen Kazakistanlı Yelda Kaharman'ın ölümüne ilişkin yargı adım atmazken, otopsi raporunu sosyal medya hesabından paylaşan Gazeteci Baransel Ağca'ya bir soruşturma daha açıldı. 

Ağca, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüne dair paylaştığı otopsi raporu nedeniyle hakkında "Kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirmek ve yaymak" suçundan soruşturma başlattığını duyurdu.

Gizlilik kararı olmayan dosyada, 2 yıldır şüphelerin kaynağı olan otopsi raporunu açıkladığı için yargı eliyle cezalandırmak istendiğini belirten Ağca, "Benimle uğraşmayı bırakın görevinizi yapın. Yeldanaya ne oldu?" diye sordu. Ağca, Yeldana Kaharman'ın ölümündeki soruşturma dosyası ve otopsi raporuna dair şüphelerini bir kez daha sıraladı.

Baransel Ağca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şunları dile getirdi: "Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüne dair paylaşmış olduğum otopsi raporu nedeniyle hakkımda 'Kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirmek ve yaymak' suçundan soruşturma başlattı.

'ŞÜPHELERİ DİLE GETİRDİĞİM İÇİN CEZALANDIRMAYA ÇALIŞIYOR'
Gizlilik kararı dahi olmayan dosyada, 2 yıldır şüphelerin kaynağı olan otopsi raporunu açıklayıp kamuoyu vicdanını rahatlatmayanlar, bunu yaptığım ve dosyadaki şüpheleri dile getirdiğim için yargı eliyle beni cezalandırmaya çalışıyor.

Bu soruşturma, Yeldana'nın şüpheli ölümüne dair yaptığım haberlerin ardından hakkımda açılan ikinci soruşturma oldu."

Ağca, paylaştığı twit dizisiyle Kaharman hakkındaki soruşturma dosyası ve otopsi raporuna dair şüphelerini bir kez daha sıraladı.