19 Nisan 2024 Cuma

Garibe'nin avukatlarının itirazı incelenmeden reddedildi

Kandıra Hapishanesi'nde katledilen Garibe Gezer'in avukatlarının gardiyanlar ve doktor İsmail Ülker hakkında yaptıkları suç duyurusuna yönelik verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz, mahkeme tarafından incelenmeden reddedildi. 

Kocaeli Kandıra Hapishanesi'nde sistematik olarak fiziksel, psikolojik ve cinsel işkenceye maruz kalan ve intihara sürüklenen Garibe Gezer'in avukatlarının hapishane görevlileri hakkında "nitelikli cinsel saldırı" , "işkence," "zor kullanma yetkisinin aşılması" ve "görevi ihmal" suçlarından, doktor İsmail Ülker hakkında da "görevi kötüye kullanma" suçundan yaptıkları suç duyurusuna etkin bir soruşturma yapılmadan takipsizlik kararı verilmişti.

Garibe'nin avukatları Eren Keskin, Jiyan Kaya ve Jiyan Tosun takipsizlik kararına ilişkin 5 Ocak günü Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz dilekçesi gönderdi.

Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen "takipsizlik" kararına yapılan itiraz, Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi tarafından karar incelenmeden, "yerinde bulunarak" reddedildi. 

Garibe'nin avukatları Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.