12 Mayıs 2024 Pazar

Gardiyanlardan tutsaklara: Ölün 

Urfa 1 No'lu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde ciddi hak ihlallerinin yaşandığını aktaran tutsak Sinan Çelik, koğuşlarının köpeklerle arandığını ve dağıtıldığını belirtti.

Urfa 1 No'lu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan Sinan Çelik, açık görüşte konuştuğu annesi Şöhret Çelik'e yaşadıkları hak ihlalleri anlattı. 2015'te "Örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılanan ve 13 yıl hapis cezası verilen Çelik, hapishanede ciddi hak ihlallerinin yaşandığını aktardı. Şöhret Çelik, oğluyla açık görüşte yaptığı görüşmede yaşananları anlattı.

Görüş öncesi kendilerine dönük baskılardan bahseden Anne Çelik, "Görüşe giderken gereğinden fazla bizi en ince detaya kadar aradılar. Tepki gösteren aileler ise tutuklularla görüştürmüyor" dedi.

Çelik, açık görüşte oğluyla yaptığı görüşmeye ilişkin şunları aktardı: "Bir hafta önce Erzurum'dan açık görüş için Urfa'ya görüşe gittim. Cezaevinin müdürü yeni atandığı için cezaevinde yeni yeni kurallar getirdi. Cezaevinde arkadaşlarımız ciddi ihlallerine maruz kalıyor. Çıplak arama dayatılıyor ve psikolojik baskı için sürekli koğuş değişikliği yapılıyor. Gardiyanlar, hasta olan arkadaşlarımıza ‘Ölün, size mi acıyacağız' diyerek ölüme terk ediyorlar. Koğuşları köpeklerle arayıp dolaplardaki eşyaları darmadağın ediyorlar."

Oğlunun kantindeki ürünlerin fiyatının çok fazla olduğunu kendisine ilettiğini belirten Çelik, mevcut baskıların sonlanmasını istedi.