17 Mayıs 2024 Cuma

Garanti Bankası ve Türk Telekom hacklendi

Türkiye'ye yönelik hack saldırısında Garanti Bankası ve Türk Telekom'da aksamalar yaşandı.

Türkiye'ye yönelik olarak dün öğle saatlerinden itibaren büyük bir siber saldırı yaşandı. Hack saldırılarından en çok Garanti Bankası'nın internet şubesi etkiledi. 

HaberTürk'e göre saldırıların çıkış noktası ABD ve Rusya olarak belirlendi. Türkiye en çok saldırılan ülke oldu.

100 CB büyüklüğündeki saldırıda DDOS (Dağıtık Hizmet Reddi) tekniği kullanıldığı açıklandı. DDOS, internete bağlı bir hizmetin geçici veya süresiz olaak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefliyor.

GARANTİ BANKASI: SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Garanti Bankası'nın internet şubesine uzun süre erişim sağlanamadı. Türk Telekom'un internet hizmetinde de aksamalar yaşandı.

Garanti Bankası'ndan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, "Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz" ifadesi kullanıldı. Garanti Bankası'nın cep şubesinde sıkıntı devam ediyor.

TÜRK TELEKOM: UZMANLARIMIZ MÜDAHALE ETTİ
Türk Telekom'dan yapılan açıklamada ise saldırının bertaraf edildiği bildirilirken, "Saldırı, Türkiye'nin bilgi, iletişim ve teknoloji şirketi Türk Telekom'un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları tarafından zamanında müdahale edilerek durdurulmuştur.

Ülkemizin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan şirketimizin aldığı önlemlerle yurt içi ve yurt dışı internet trafiği herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeksizin normal seyrinde devam etmektedir" açıklaması yapıldı.