19 Nisan 2024 Cuma

Galatasaray’da Anneler Günü kutlandı

HDP Eş Genel Başkanı Buldan ve kadın vekillerden oluşan bir heyet Galatasaray meydanına Cumartesi Anneleri için karanfil bıraktı, Anneler Günü’nü kutladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP’li kadın vekiller Anneler Günü kapsamında Cumartesi Anneleri'nin yıllardır evlatlarının faillerini aradığı ve daha sonra kendilerine yasaklanan Galatasaray meydanına anneler adına karanfil bıraktı. Eş Genel Başkan Pervin’e HDP milletvekilleri Oya Ersoy, Hüda Kaya, Dilşat Cambaz ve Serpil Kemalbay da eşlik etti.

Meydanda kısa bir açıklama yapan Buldan, "Bugün Anneler Günü. Hiçbir ayrım yapmadan dünyanın neresinde olursa olsun tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Bizim coğrafyamızda anneler çok büyük acılar yaşadı. Biz biliyoruz ki bu ülkede çocuğunu kaybeden, çocuğunun mezarının yerini bilmeyen, hala kayıp olan, çocuğundan haber alamayan ve çocuğuna ulaşmak isteyen binlerce, milyonlarca anne var" dedi.

Annelerin yaşadığı acının hiçbir zaman birbirinden ayırt edilemeyeceğini, bu coğrafyada çocukların kaybedilip katledildiğini ve haber alınamadığını dile getiren Buldan, annelerin çok büyük bedel ve çaba ile arayışta olduklarını belirtti. "En kısa zamanda çocuklarından haber alamayan annelerin mutluluğunu görmek istiyoruz" çağrısında bulunan Buldan, yine en kısa zamanda hala çocuklarına ulaşamayan, çocuklarının bir mezarı dahi olduğunu bilmeyen ve kayıp olan çocuklarına ulaşmak isteyen annelerin gözlerindeki ışıltıyı ve yüreklerindeki mutluluğu da görmek istediklerinin vurgusunu yaptı.

Konuşmasının sonunda bir kez daha tüm annelerin günü kutlayan Buldan, "Bu ülkeyi yönetenler öyle bir ülke yarattılar ki anneler birbirlerinden nefret eder duruma geldi. Oysa bu ülkedeki bütün annelerin yaşadığı acılar aynıdır. Ben bir kez daha hiçbir ayrım yapmadan tüm annelerin gününü kutluyorum. Evlat acısı yaşayan, evlat özlemi çeken bütün annelerin acılarını, umutlarını ve beklentilerini bugün bir kez daha görüyoruz ve bu beklentinin bir kez daha gerçekleşmesini umut ediyoruz" dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP’li vekiller daha sonra Galatasaray Meydanı’ndan ayrıldı.