8 Mayıs 2024 Çarşamba

Fransız Konsolosluğu önünde eylem yapan 7 ESP'li gözaltına alındı

Fransa'daki 'Sarı yelekliler' ile dyanışmak için Taksim'deki Fransız Konsolosluğu önünde eylem yapan 7 ESP'li gözaltına alındı.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Fransa'daki 'Sarı yelekliler' ile dayanışmak için Taksim'deki Fransız Konsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.
 
"Fransa halkının yanındayız", "Fransa halkının talepleri taleplerimizdir" dövizlerinin açıldığı basın açıklamasını ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk okudu.
 
Türk, "Dünyanın dört bir yanında işçi ve emekçiler kapitalizmin içinde bulunduğu ekonomik krize karşı eyleme geçiyor. Emperyalist Fransa'da krizin çıkış yolunun faturayı işçi ve emekçilere kesmekte arıyor" dedi.
 
Fransa işçi ve emekçilerinin günlerdir Macron hkümetinin zam- vergi politikalarına karşı ayakta olduğunu vurgulayan Türk, "Macron hükümeti zenginleri zenginleştirirken, yoksulları daha da yoksullaştıran politikalarının devamı olan akaryakıt zamları bardağı taşıran son damla oldu. Fransız işçi ve emekçileri sarı yeleklerini giyerek zamlara karşı yüzbinler olup sokaklara aktı" diye konuştu.
 
Yapılan zamların geri çekilmesini isteyen sarı yeleklilerin fiili meşru mücadele hattından hakkını aradığını belirten Türk, "Banliyölerden Paris'in kalbi Şamzelize'ye kadar akan 'sarı yelekliler' başkanlık sarayı yakınlarındaki Concorde Meydanı'na yürümek isterken Macron'un polisinin biber gazı ve tazyikli su saldırısı ile karşılaştı" diye ifade etti.
 
Polisin saldırısı sonucu çok sayıda insanın yaralandığı ve gözaltına alındığını kaydeden Türk, "ESP olarak 'sarı yelekli' Fransız işçi ve emekçilerin yanındayız. Bugün de Şamzelize'de toplanacak olan yüzbinlerin talepleri taleplerimizdir" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından polis, ESP'lilere kimlik kontrolü yaptı. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet etmekten dolayı ESP İl Başkanı Pınar Türk, SKM İstanbul Temsilcisi Ezgi Bahçeci, ESP'liler Gülcan Taşkıran, Hüseyin İldan, İsmet Yurtsever, Serhat Demirtaş, İbrahim Gerçek gözaltına alındı.