20 Nisan 2024 Cumartesi

Fransa: Suriye'den şuan için çekilmeyeceğiz

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile birlikte askerleri bulunan Fransa, Washington'ın çekilme gerekçesine karşı çıktı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, ABD Başkanı Donald Trump'ın "IŞİD'in yenildiği" açıklamasını reddetti.
Suriye'de sahada ABD ile birlikte asker bulunduran Fransa, ABD Başkanı Donald Trump'ın ani çekilme kararına tepki gösterdi. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, "IŞİD'in henüz haritadan silinmediğini" belirtti. Parly, "IŞİD'in Suriye'de sıkıştığı son bölgelerde askeri olarak yenilgiye uğratılması gerektiğini" söyledi.
 
Parly, "IŞİD her zamankinden daha zayıf fakat ne haritadan silindi, ne de kökleri temizlendi. Bu terör örgütünün elinde tuttuğu son bölgelerin kesin bir askeri yenilgiye uğratılması şart" ifadelerini kullandı.
 
'ŞU AN İÇİN SURİYE'DE KALACAĞIZ'
 
Fransa, şu an için bir çekilme kararı almadıklarını açıkladı. Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransız askerlerinin şu an için Suriye'de kalacağını söyledi.
 
ABD Başkanı Donald Trump dün "IŞİD'in Suriye'de yenilgiye uğratıldığını" belirterek çekilme kararını duyurmuştu. Fransız basınına konuşan diplomatik kaynaklar ise bu kararın kendilerine önceden haber verilmemesine tepki göstermişti.
 
Suriye'deki Fransız askerleri, Suriye Demokratik Güçleri'ne askeri eğitim ve danışmanlık veriyordu.