3 Mayıs 2024 Cuma

Fransa Komünist Partisi AvEG-Kon üyelerini ziyaret etti

Fransa Komünist Partisi (PCF), tecride karşı 51 gündür direnişte olan AvEG-Kon üyelerini ziyaret etti. Heyet, Af Örgütü ve Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçirmek için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
AvEG-Kon üyelerinin, hapishanelerdeki tecride karşı sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi direnişi 51. gününde. Direnişçileri, Fransa Komünist Partisi (PCF) ziyaret etti. Heyette, Paris Belediye Konsey üyesi Didier Le Reste, Paris 20. Bölge Belediye Konsey üyesi Raphaëlle Prımet ve 10. Bölge Fransa Komünist Partisi Sekreteri Elie Joussellın yer aldı. 
 
Açlık grevinde olan AvEG-Kon Özkan Özdemir, Türkiye ve Kürdistan'daki hapishanelerde süren direnişe ilişkin bilgi verdi. Türkiye'deki halklara yönelik insan hakları ihallelerine dikkat çeken Özdemir, iktidarın baskıcı politikalarını arttırdığını söyledi. 
 
Direnişçiler, açlık grevi direnişine yönelik sansürü eleştirdi, bunun birlikte mücadele ile kırılacağını vurguladı. Avrupa ülkelerinin sessiz kalmasına dikkat çeken direnişçiler, bunun acilen değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. 
 
Dayanışma duygularını ileten heyet, direnişte nasıl bir oynayabileceklerini sordu. Fransa Komünist Partisi olarak Af Örgütü ve Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın harekete geçmesi için çaba içerisinde olacaklarını bildirdi. 
 
2015 yılında yapılan seçimlerde gözlemci olarak Türkiye'ye geldiğini kaydeden Paris 20. Bölge Belediye Konsey üyesi Raphaëlle Prımet, insan haklarına yönelik gasplara daha yakından tanıklık ettiğini aktardı.
 
Heyet, bundan sonra açlık grevi direnişi ile daha yakından ilgileneceklerini belirterek, Fransa halkının dikkatlerini çekmek için de ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.