3 Mayıs 2024 Cuma

Fransa Barış Hareketi açlık grevi direnişçilerini ziyaret etti

Fransa Barış Hareketi, tecride karşı direnişte olan AvEG-Kon, Young Struggle ve SKB üyelerini ziyaret etti. Heyet, sorunların çözüme ulaşması için çaba içinde olacaklarını belirtti.
AvEG-Kon, SKB ve Young Struggle'ın, İmralı tecridine karşı hapishanelerde sürdürülen açlık grevine destek açlık grevi eylemi sürüyor.
 
ACTIT'te süren açlık grevi direnişini, Yves-Jean Gallas'in de içinde yer aldığı Barış Hareketi (Mouvement de la Paix) heyeti ziyaret etti.
 
Barış Hareketi adına konuşan temsilci, Kürt özgürlük mücadelesini sadece silahlı mücadele olarak değil aynı zamanda diplomatik ve barışçı yönleri ile tanımak gerektiğine vurgu yaptı.
 
Barış Hareketi'nden Yves-Jean Gallas ise Kürtlerin ne yapmak istediğini iyi anlamak gerektiğini ifade ederken, "Kürtlerin bağımsızlık talebi arkasında asıl olarak demokrasi ve özgürlük projesi vardır" dedi.
 
Yves-Jean Gallas'ın açlık grevi direnişlerine 'kendiniz nasıl hissediyorsunuz?' sorusuna yanıt veren Özkan Özdemir; "Kendimizi iyi hissediyoruz. Direnişte olmanın moral ve motivasyonu var. Dostlarımızın bizi ziyaret etmesi ve dayanışma göstermesi ile daha çok moral buluyoruz. Açlık grevinin yaratığı yorgunluğu değil 200. gününde olan direnişçileri daha çok düşünüyoruz. Onlar kritik aşamayı çoktan geçtiler" diye konuştu.
 
Direnişçiler, Türkiye ve Kürdistan'daki hapishanelerde süren açlık grevi direnişi ile Türkiye halklarına yönelik hak ihlalleri ve iktidarın baskıcı politikaları hakkında bilgi verdi.