26 Nisan 2024 Cuma

Ford Otosan ve Türk Traktör'de işbaşı tarihi değişti

Ford Otosan ve Türk Traktör Erenler fabrikaları yeniden üretime başlama tarihlerini değiştirdi.

Geçtiğimiz günlerde üretime yeniden başlama tarihini 13 Nisan olarak açıklayan Ford Otosan, bugün tarihi ertelediğini duyurdu. Türk Traktör Erenler fabrikası ise işbaşı tarihini öne aldı. 23 Nisan olan yeniden işe başlama tarihi 20 Nisan'a çekildi.

Ford'un Avrupa fabrikaları bugün yeniden üretime başlama tarihlerinin 4 Mayıs olacağını açıklamasının ardından, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, işçilere bilgilendirme mesajı gönderdi. Yenigün, üretime yeniden başlama tarihinin 27 Nisan olacağını duyurdu.

Türk Traktör Erenler fabrikasında 23 Mart'tan beri devam eden iznin süresi kısaltıldı. Bugün işçilere gönderilen mesajla üretimin yeniden başlama tarihi öne alındı. İznin 20 Nisan'da sona erdirileceği bildirildi.

Her iki fabrikada da koronovirüs şüphelisi ve testi pozitif çıkan işçiler bulunuyor. Salgın tehlikesinin ortadan kalkmasıyla fabrikaların açılmasını isteyen işçiler, tüm ülkede vaka sayısının giderek arttığı bir ortamda üretime başlamanın daha çok işçinin hastalığa yakalanmasına sebep olacağını ifade ediyor.