6 Mayıs 2024 Pazartesi

Foça Hayvan Bakımevi'nin kötü koşulları raporlaştırıldı

Foça'da bulunan hayvan barınağına ilişkin rapor açıklayan İzmar Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, hayvanların durumunun son derece kötü olduğuna dikkat çekti. 

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Foça'nın Gerenköy İlçesinde bulunan Hayvan Bakımevine ilişkin rapor yayınladı. Aralarında yavruların da bulunduğu çok sayıda köpeğin olduğu barınağa ulaşımın zor olduğu kaydedildi. Barınakta yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için dışarıdan gelecek tehlikeye karşı hayvanların savunmasız olduğu aktarıldı.

Barınakta veteriner olmadığı için hayvanlara ilişkin kayıt defteri oluşturulmadığı ve  müşahede ve karantina alanının bulunmadığı ifade edilen raporda, köpeklerin sağlık durumlarının kötü olduğu belirtildi. Birçok uyuzlu köpek olduğu ve karantina bölümünün olmaması sebebiyle sağlıklı köpeklerle uyuzlu köpeklerin bir arada olduğu kaydedildi.

Hayvanların barınma alanlarının küçük olduğu na dikkat çekilen raporda barınağın bakımsız olduğu vurgulandı. Köpeklerin fiziksel görünümlerinden beslenmelerinin yetersiz olduğunun gözlemlendiği aktarıldı. Raporda şu ayrıntılara yer verildi: "Bakımevinin Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'nin 24. maddesinde aranılan koşulları sağlamadığı, hayvanların ivedi bir şekilde koşulları uygun olan bakımevlerine aldırılarak tedavilerinin yapılmasının sağlanması gerektiği değerlendirilmiştir."