28 Mart 2024 Perşembe

Fırat Bölgesi halkları Kobanê zaferinin 8. yılını kutladı

Fırat bölgesinde, Kobanê'nin kurtarılmasının 8. yıldönümü ve Özerk Yönetimi'nin 9. kuruluş yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Fırat Bölgesinden yüzlerce kişi, Kobanê'nin özgürleştirilmesinin 8. yıldönümü ve Özerk Yönetim'in ilan edilmesinin 9. yıldönümünü kutlamak için Fırat Etkinlik Salonu'nda bir araya geldi.

Kutlama etkinliğinde konuşan Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Şahîn, Kobanê'nin demokratik ulus felsefesiyle zaferi elde ettiğini belirterek, "Kobanê'nin kurtarılmasını ve Özerk Yönetim'in kurulmasını tüm halka ve savaş gazilerine armağan ediyoruz. Biz bugüne kahraman savaşçıların sayesinde ulaştık" dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendî, direnişi sürdürme sözü vererek, "Kobanê direniş sözü verdi ve başardı. Bu mirası sürdüreceğiz tüm sömürgeci güçlere karşı direneceğiz" ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Yürütme Meclisi Üyesi Mehsûm El Elî, "DAİŞ çeteleri, egemen güçlerin desteğiyle her türlü silahla Kobanê'ye saldırdı. Ancak savaşçıların kahramanlığı sonucunda zaferi elde ettik" dedi.

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Zozan Bekir de, Kürt halkının, gençlerin ve kadınların fedakarlığı sayesinde Kobanê'nin özgürlüğünü sağladığına işaret etti ve ekledi: "Kahraman savaşçılar, zulme ve zorluğa karşı dilleriyle varlıklarını sağladı."

Kutlama, şarkılar, şiirler ve halaylar eşliğinde sona erdi.