3 Mayıs 2024 Cuma

Filistin'e ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırılar Adana'da protesto edildi

Adana'da BMG ve BGM, İsrail'in Filistin'e Türk devletinin de Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırısı ile Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Düş Yolcuları Parkında, Filistin'e dair şarkılarla başlayan eylem, daha sonra sloganlar ve basın açıklamasıyla devam etti. Basın açıklamasını okuyan Mehmet Saylan, "Filistin halkının meşru savunma hakkını kullanması karşısında siyonist İsrail devletinin saldırılarının çapı da büyüdü" dedi. Saylan, "Siyonist İsrail devletinin başta ABD olmak üzere emperyalistlerden güç aldığı açıktır. Türkiye gibi timsah gözyaşları döken, Filistin davasını kendi tabanını konsolide etmek için kullanan bölge gericilikleri de dahil tüm dünya gericilikleri onun suç ortağıdır" diye belirtti.

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarına değinen Saylan, "Faşist AKP-MHP iktidarı bir aya yakın zamandır Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılar düzenliyor. Bu işgal ve saldırganlık sadece Güney Kürdistan'la sınırlı değildir. Kürdistan'ın tüm parçaları, bu parçalardaki mücadele ve ağır bedellerle elde edilen tüm kazanımlar stratejik olarak hedeflenmektedir" diye kaydetti. Saylan, Türk devletinin amacının Kürt halkının kazanımlarını tasviye etmek olduğunu ifade etti.

Eylem "Savra savra hatta nasr", "Bijî berxwdana Filistin", "Kahrolsun siyonizm yaşasın intifada", "Kürdistan'da serhildan Filistin'de intifada" sloganlarıyla eylem sona erdi.